Kaskenkaatajat suosittelee maskinkäyttöä tiloissaan

Kanta-Hämeessä astui 25.9. voimaan voimakas maskisuositus julkisiin tiloihin. Tiedotteen voit lukea täältä. https://www.khshp.fi/uutiset/kanta-hameessa-otetaan-kayttoon-koronaviruspandemian-kiihtymisvaiheen-kasvomaskisuositus-kansalaisille/.

Seurakunnassa tämä tarkoittaa maskin käytön suositusta sisätiloissa kaikille yli 15-vuotiaille. Kaskenkaatajien kolo on seurakunnan tila ja seurakunta suosittelee siis, että lippukunnassa johtajina toimivilla henkilöillä on sisätiloissa maskit ja myös yli 15.v. osallistujille maskin käyttöä suositellaan.

Kaskenkaatajien hallitus on käsitellyt asiaa, ja päätynyt linjaamaan, että jokainen yli 15-vuotias laittaa maskin kasvoilleen liikkuessaan koloilla, varastoissa ja seurakunnan muissa sisätiloissa. Mikäli tulee tarvetta pitää koloiltaa sisätiloissa, myös tällöin on johtajilla maskit päässä. Tämä ei koske lapsia. Kaskenkaatajat hankkii koloille maskeja, joten omia maskeja ei välttämättä tarvitse olla. Jos yli 15-vuotiailla on omia kangasmaskeja, niin niitä toki suositellaan käyttämään lippukunnan kertakäyttömaskien sijasta.

Suositus on voimassa toistaiseksi, välittömästi tästä hetkestä lukien.

Muistetaan myös, että turvaetäisyyksien säilyttäminen ja käsien pesu ovat edelleen paras keino estää Korona-viruksen leviämistä. Niihin on syytä kiinnittää edelleen huomiota.