Lippukunta

Kaskenkaatajat on toimelias poikalippukunta Hämeenlinnasta. Lippukuntamme toimintaan osallistuu aktiivisesti yli 100 sudenpentua, seikkailijaa, tarpojaa, samoajaa, vaeltajaa ja johtajaa. Taustayhteisönämme on Hämeenlinna-Vanajan seurakunta, joka tarjoaa mm. tukea partiotoiminnan järjestämiseen, katsomuskasvatukseen, sekä tilat toiminnallemme.

Lippukunnan toiminnassa panostetaan erityisesti retkiin ja leireihin. Pitkin vuotta ryhmät järjestävät omia retkiään eri kohteissa, syksyisin kokoonnumme usein yhteiselle lippukuntaleirille ja keväisin järjestämme yhdessä Liekkityttöjen kanssa pidemmän vaelluksen. Vaelluksille valmistaudutaan aina hyvin, josta osoituksena mm. vuosittain järjestettävä Eräeväät ja eräätkin taidot -viikonloppu, jossa niin tarpojat kuin johtajatkin harjoittelevat erätaitoja retkiä ja vaelluksia varten.

Teemme tiivistä yhteistyötä myös muiden lippukuntien kanssa. Erityisen aktiivisesti järjestämme yhteisiä tapahtumia sisarlippukuntamme Liekkityttöjen kanssa. Molempien lippukuntien kolot ja varastot sijaitsevat Poltinahon seurakuntatalossa ja sen pihapiirissä, joten yhteistyö on aktiivista niin toiminnan kuin kalustonkin osalta.

Lippukunta osallistuu myös aktiivisesti Hämeenlinnan alueen partiolaiset ry:n, Hämeen Partiopiiri ry:n ja Suomen Partiolaiset ry:n tapahtumiin ja niiden järjestämiseen.